Directeur ICT

Directeur ICT

Locatie

Moerdijk

Salaris

Schaal 13

Vacature Directeur ICT bij ICT  WBW

ICT West-Brabant West (ICT WBW) is verantwoordelijk voor het leveren van ICT-diensten naar haar deelnemers, te weten de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Tholen én het Werkplein Hart van West-Brabant.

De rol van ICT-WBW verandert naar een serviceorganisatie, mede door toenemende uitbesteding van technische expertise en werkzaamheden naar externe leveranciers.

Voor het ontwikkelen van deze klantgerichte ICT-serviceorganisatie, is ICT WBW op zoek naar een stevige fulltime Directeur ICT.

Profiel vacature Directeur ICT

Als Directeur ICT word je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ICT-serviceorganisatie, de kwaliteit van de ICT-dienstverlening en de strategische koers van de organisatie binnen de door het bestuur aangegeven kaders. Je gaat de veranderingen naar een serviceorganisatie doorvoeren, mede op basis van een onlangs uitgekomen organisatieadviesrapport.

Je belangrijkste aandachtspunten voor de aankomende jaren zullen zijn:

 • Het bouwen van een ICT-serviceorganisatie en het teweegbrengen van een daarmee samenhangende cultuurverandering;
 • Het leveren van ICT-diensten op basis van SLA’s;
 • Het versterken van het opdrachtnemer- en opdrachtgeverschap;
 • Het vergroten van de kwaliteit van de dienstverlening en van de ICT volwassenheid.

Op strategisch niveau ben je de gesprekspartner voor het bestuur alsmede aanspreekpunt en sparringpartner voor de in te stellen deelnemersraad. 

De afdeling ICT telt momenteel 37 fte en je rapporteert aan het bestuur.

Ideale Directeur ICT

De ideale Directeur ICT herkent zich in de volgende functie-eisen:

 • Beschikt over een track record op het gebied van het succesvol managen van verandering naar een ICT serviceorganisatie;
 • Heeft ervaring met:
  • Het migreren naar Cloud, IaaS, Saas etc.;
  • Het bouwen en ontwikkelen van een ICT-serviceorganisatie en je beschikt over aantoonbare kennis, en een brede ervaring in, het aansturen van ICT ontwikkelings- en beheerprocessen met de daarbij behorende ICT-organisatie;
 • Je bent een bruggenbouwer, een communicatief sterke verbinder en besluitvaardig;
 • Meerdere jaren ervaring in een ICT managementrol, waarbij je een goede politiek-bestuurlijke antenne hebt ontwikkeld.

ICT WBW biedt

 • Een salaris in schaal 13 volgens de CAR/UWO (per 1-1-2020 binnen de CAO Gemeenten);
 • Een tweejaren contract.

Als partner van ICT WBW verzorgt ICT Career voor deze vacature Directeur ICT de werving en selectie. De procedure zal bestaan uit een skype gesprek met ICT Career en twee gespreksronden bij ICT WBW. Een eventueel dienstverband zal direct bij ICT WBW zijn. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Referentienummer vacature Directeur ICT bij ICT WBW

20190904

Wil je beter geïnformeerd worden over de vacature Directeur ICT bij ICT WBW neem dan contact op met ICT Career (www.ictcareer.com): Karst Dollekamp ( 035 5489 048 – 06 43 011 871).